Cursus REVI (code 95)

Als je op of langs de weg werkt, weet je welke gevaren zich dagelijks voordoen. Het grootste gevaar voor je veiligheid is het verkeer zelf. Wanneer jij als eerste aankomt bij een incident, moet je maatregelen nemen. Geen één incident is gelijk aan de vorige. Toch kan in de afhandeling van incidenten structuur worden aangebracht. 

In de Richtlijn Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Verkeersincidenten (REVI) staan de maatregelen die als eerste genomen moeten worden. Dat geldt voor alle partijen die betrokken zijn bij IM.

 

Bij Kusters Opleidingsinstituut volg jij een interactieve cursus zodat je de REVI kent en kunt toepassen in jouw werk. Je leert en oefent op de speciaal door ons ontwikkelde IM-maquette.  

 

Om met ontheffing van Rijkswaterstaat op of langs de weg te kunnen werken, moet je het diploma REVI in je bezit hebben. Daarom sluit je deze cursus af met een examen dat wordt beoordeeld door een onafhankelijke, geaccrediteerde exameninstelling.

 


Resultaten

 

Na afloop van onze cursus heb je voldoende kennis, inzicht en vaardigheden tot het nemen van de eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten op wegen met één- en tweezijdig aanrijdgevaar.

De cursus REVI wordt, aan het einde van de cursusdag, onafhankelijk getoetst door het IBKI ten behoeve van het certificaat Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Verkeersincidenten (2019-volledig). 

 


Programma

 

Onze cursus REVI bestaat uit een online training (2 tot 3 uur) en één cursusdag. Aan het einde van die cursusdag maak je het examen.

Op onze maquette oefen je de veiligheidsmaatregelen op levensechte situaties. Je voert de richtlijn daadwerkelijk uit, ziet direct het effect en deelt feedback en ideeën met je medecursisten. Een nieuwe praktijkgerichte situatie is zo neergezet, je ziet het letterlijk voor je.

 

Onderwerpen (o.a.):

 

  • De eerste veiligheidsmaatregelen, 4 V’s
  • Beveiliging incidenten op rijbaan met één- en tweezijdig aanrijdgevaar
  • Beveiliging pechhulpverlening
  • Veiligheidsruimte toepassen
  • Veiligheid bewustzijn
  • Gevaarlijke stoffen
  • Zwaailichtdiscipline
  • Vervolgmaatregelen
  • Gebruik vluchtstrook

Als je het examen met een voldoende afsluit, ontvang je een door de rijksoverheid en brancheverenigingen erkend certificaat.

 


Voor wie

 

Alle IM hulpverleners, pechhulpverleners, bergers, servicebedrijven, calamiteitenaannemers en overige medewerkers die in hun dagelijks werk betrokken zijn bij de afhandeling van calamiteiten op en langs rijks- en provinciale wegen.

 


planning

 

Klik hier voor de planning en de locaties.

Neem contact met ons op voor eventueel andere datums en/of locaties.


Kosten

 

De cursus REVI kost € 230,- excl. BTW per deelnemer.

Examenkosten REVI € 103,- excl. BTW per deelnemer.

Aanmelden Code 95 € 30,- excl. BTW per deelnemer.

 

Uiteraard behoort een in-company training ook tot de mogelijkheden. We denken graag met je mee.